søndag den 13. april 2008

Lost boy lost girl af Peter Straub (Gitte)


Hvad huset gemte…

Forfatteren Tim vender tilbage til sin fødeegn, i første omgang da hans svigerinde begår selvmord på tre måder, og siden, da hans nevø, Mark, forsvinder blot en uge efter begravelsen. Tim opdager, at nevøen umiddelbart før sin forsvinden, var blevet meget interesseret i det forladte nabohus, hvor massemorderen Kalendar mange år tidligere slog sin familie og et antal kvinder ihjel. Tim forsøger at opklare mysteriet omkring nevøens forsvinden, som har fundet sted i en periode, hvor andre teenagedrenge er forsvundet, og efterhånden synes huset i stigende grad at være involveret.

Lost boy lost girl er en ganske udmærket gyser. Der springes i tid, og vi følger Tim, Mark og Marks bedste ven samt læser Tims dagbogsnotater, hvorved vi kommer tættere og tættere på husets hemmelighed og Marks skæbne. I starten skal læseren vende sig til disse spring, men efterhånden som fortællingen skrider frem, virker det godt. Historien nåede aldrig at blive rigtigt uhyggelig, men det behøver heller ikke nødvendigvis at have været forfatterens hensigt. Han kan skrive uhyggelige bøger, hvilket han beviste med Ghost Story, så der har nok været tale om et bevidst valg. Det er dog ikke en bog man lige lægger fra sig, jeg gjorde i alt fald ikke.

Lost boy lost girl, på dansk Skyggernes Hus, er fra 2003 og en del af Peter Straubs omfangsrige forfatterskab. God titel i øvrigt (originalen altså, den danske er da noget fantasiløs).

Gitte

Ingen kommentarer: